Genezende kracht

Wanneer patiënten geblesseerd zijn geraakt of orthopedische chirurgie hebben ondergaan, willen ze twee dingen: goed genezen en zich beter voelen. Met het Game Ready-systeem hebben de zorgverlener en de patiënt het laatste woord bij revalidatie en herstel, wat het genezingsproces voor iedereen gemakkelijker maakt.

Onderzoek Game Ready:

1. Een vergelijking van intramusculaire temperatuur van de dij bij behandelingen met de Grimm CRYOpress en het Game Ready Accelerated Recovery System

Seamon CL, Merrick MA. J Athletic Training 40(2): S99, 2005.

Bij dit onderzoek werden iedere 30 seconden de temperatuur van de huid en de intramusculaire temperatuur gemeten tijdens basislijn- en behandelperiodes. “De voornaamste conclusie is dat het kleinere, draagbare Game Ready™-apparaat kan worden gebruikt in plaats van het grotere, minder mobiele CRYOpress™, zonder dat de thermale effectiviteit van de behandeling in gevaar komt.

2. Apparaat voor actief koelen en cyclische pneumatische compressie vs. standaard koudetherapie na arthroscopie van de knie

Goradia, V. L., MD, Warnock, N., MD, MBA (2007): Gepresenteerd bij de Arthroscopy Association of North America in april 2007.

“Na arthroscopie van de knie laat een apparaat voor actief koelen en compressie een groter bewegingsbereik zien bij 2 en 4 weken na de operatie in vergelijking tot standaard koudetherapie. De twee behandelgroepen hadden een vergelijkbare vermindering van zwelling en pijn.”

Grafiek 1

Grafiek 2

3. Effecten van doorlopend circulerend water en cyclische compressie op intramusculaire temperaturen en oppervlaktemperaturen

Womochel, K. S., Trowbridge, C. A. en Davis, D. R., Jaarvergadering Southwest Athletic Trainers’ Association. Arlington, Texas (V.S.), juli 2007.

Eerste prijs wedstrijd voor studenten. Onderzoek naar de effecten van doorlopend circulerend water en cyclische compressie op spier- en huidtemperatuur in het distale deel van de quadriceps na 30 minuten behandeling en 30 minuten opnieuw opwarmen bij zestien gezonde vrijwilligers heeft aangetoond dat “Game Ready met cyclische compressie beter en langer koelde dan PolarCase”.